Šef diplomacije Crne Gore osudio napad na hrvatsko veleposlanstvo

ŠEF CRNOGORSKE diplomacije Dragiša Burzan najoštrije je osudio napad na hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu dodavši da je hrvatskom ministru vanjskih poslova Toninu Piculi osobno izrazio žaljenje zbog tog događaja.

"Najoštrije osuđujem taj drski, huliganski čin, čiji su začetnici u domenu političkih i nacionalističkih krugova. Jednostavno rečeno, počinitelji tog napada su izmanipulirani", izjavio je sinoć Burzan podgoričkoj agenciji MINA.

Šef crnogorske diplomacije ocijenio je kako taj incident dolazi u trenutku kada su odnosi između Hrvatske i Srbije i Crne Gore u usponu.

"Vidimo ozbiljne pomake u dostizanju regionalnih integracija, odnosno usavršavanju prijateljskih odnosa među susjednim državama. U takvoj klimi nacionalisti ponovno organiziraju bojkot svega što bi trebalo omogućiti normalan razvoj političkih odnosa na ovim prostorima", istaknuo je Burzan izražavajući nadu da učinjena šteta neće ozbiljnije utjecati na odnose između Crne Gore i Hrvatske.

Šef crnogorske diplomacije rekao je kako se Crna Gora ne osjeća odgovornim za ono što se dogodilo u Beogradu naglasivši da je ministru vanjskih poslova Hrvatske Toninu Piculi jutros pismeno, a sinoć u telefonskom razgovoru, izrazio žaljenje zbog incidenta.

Ocijenivši sinoćnji incident grubim kršenjem Bečke konvencije, Burzan je dodao da "nadležni organi Srbije ne smiju zastati pred političkom osudom tog događaja".

(Hina) dr mp

Pročitajte više