Šef HNS-a: Izlazimo na izbore, tražit ćemo da država financira predškolski odgoj

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PREDSJEDNIK HNS-a Stjepan Čuraj izjavio je danas kako stranka na lokalne izbore izlazi jača, pomlađena i neopterećena, tražeći prije svega potporu za ideje i projekte te ljude koji će nositi te projekte u idućem razdoblju.  

Na konferenciji za novinare u Osijeku Čuraj je za stanje u stranci kazao kako se sada osjeća novi zamah, iako stvari nisu dobro izgledale ni prije posljednjih parlamentarnih izbora, a ni poslije.

Smatra kako je njegovim izborom za čelnika HNS-a na unutarstranačkim izborima omogućena nova nada u povratak nekadašnjim korijenima i vraćanje povjerenja građana, koje su usput izgubili.

Nešto moramo mijenjati oko rejtinga stranke

"Svjesni smo svog rejtinga posljednjih godina, tu se nešto mora mijenjati i to smo prepoznali", poručio je Čuraj.

Dao je punu potporu nedavno izabranom vodstvu osječke podružnice, navodeći kako su u HNS-u utvrdili ciljeve na lokalnim izborima, projekte s kojima će predstaviti svoju viziju Osijeka i način na koji će to ponuditi potencijalnim partnerima. 

Istaknuo je da kandidata za osječkog gradonačelnika još nisu utvrdili jer će ostaviti još malo vremena za konzultacije, ali da ne žele razgovarati o pozicijama ili kandidatima, već o smjeru kojim Osijek treba ići sljedećih godina.

Predškolski odgoj uvrstiti u sustav obrazovanja

Čuraj je najavio da će HNS na nacionalnoj razini pokrenuti inicijativu da predškolski odgoj uđe u sustav obrazovanja, kao i osnovno te srednje školstvo.

"Danas imamo tri stupa obrazovanja, a država financira samo osnovno i srednje školstvo putem decentraliziranih sredstava, ali ne i predškolski odgoj i mi želimo da to bude ravnopravno", istaknuo je.

Ocijenio je kako bi to bila demografska, ali i mjera financijske pomoći građanima te da država treba i mora pomoći i tom dijelu obrazovnog sustava.

Pročitajte više