Šef hrvatskog tima u Turskoj: Radimo 24 sata dnevno, tragat ćemo do kraja

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RADIMO 24 sata na dan i tragat ćemo za preživjelima koliko god bude potrebno, rekao je Hini Tomislav Marević, šef hrvatskog tima koji je sinoć stigao u pokrajinu Hatay i počeo pomagati unesrećenima u razornom potresu u Turskoj.

Put konvoja s desetak vozila je potrajao jer su ceste zakrčene i puno zemalja šalje pomoć, ali uspjeli su sretno stići. Odmah su krenuli raditi i tražiti zarobljene osobe pod ruševinama nakon razornog potresa jačine 7.8 koji je u ponedjeljak pogodio pogranično područje Turske i Sirije.

Tlo se i dalje trese, noći su hladne...

Tlo nastavlja podrhtavati, a stanovništvo i timovi za spašavanje danas su osjetili potres jačine 3.9, opisao je Marević. Svi su dobro i nastavljaju s potragom, a vrijedne informacije pri spašavanju daje im lokalno stanovništvo.

"Do sada, nažalost, nismo pronašli nijednu živu osobu, ali svaka takva informacija koju dobijemo od svjedoka nam je jako važna i to uzimamo kao prioritet", rekao je Marević. Noći su nešto hladnije, ali to ne utječe na hrvatski tim.

"Radimo 24 sata na dan, bez prestanka", rekao je Marević dodavši da ostaju ondje koliko god bude potrebno. "To će lokalne vlasti odlučiti kad je akcija traganja i spašavanja završila. Sada još uvijek postoji nada i nastavlja se raditi", dodao je.

Hrvatski tim nalazi se u sektoru N, u istom sektoru s timom za spašavanje iz Ukrajine. Svaki tim radi za sebe, ali ne izostaje suradnje. "Razmjenjujemo informacije i ako trebamo nekome uskočiti za ispomoć, tu smo", zaključio je Marević.

Pročitajte više

 

Pročitajte više