Šef IDS-a: Više Istre u saboru znači i bolju Hrvatsku

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

VIŠE Istre u saboru znači i bolju Hrvatsku, ocijenio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus govoreći danas na konferenciji za novinare u Puli o radu te stranke i Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru tijekom ove godine.

"Aktivno sudjelovanje u gotovo svim saborskim raspravama, nametanje tema važnih za našu regiju, kao i stalno inzistiranje na rješavanju nagomilanih problema pozicionirali su Klub zastupnika IDS-a kao političku opciju koja ozbiljno i dosljedno shvaća zastupanje građana u saboru. To činimo s poštovanjem, s poštovanjem prema drugima i saboru kao instituciji", rekao je Paus.

"Vjerujem da svi želimo bolju Istru za buduće generacije"

Istaknuvši kako IDS-ove saborske zastupnike Emila Dausa, Katarinu Nemet i Marina Lerotića nitko ne izbacuje iz sabora i ne oduzima im riječ jer svoj posao obavljaju civilizirano i stručno, što postaje sve rjeđe, Paus je rekao kako je IDS, premda je u saboru sedam zastupnika koji dolaze iz Istre, često usamljen u zauzimanju za interese Istrijana te za projekte vitalne za razvoj regije.

"To nam nije drago jer vjerujem da svi želimo bolju Istru za buduće generacije, ali IDS će podnijeti tu odgovornost jer nam je važno biti glas naših građana na svakoj sjednici", poručio je Paus.

Šef Kluba zastupnika IDS-a: Hvala svima koji upozoravaju na probleme

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus zahvalio je ponajprije svim građanima koji redovito upozoravaju na probleme na terenu te općinama, gradovima i županiji s kojima redovito surađuju. Podsjetio je na mnoge inicijative IDS-a u saboru, a posebno je istaknuo borbu s problemom bespravne gradnje u razdoblju koje slijedi.

"Nakon naših brojnih intervencija za saborskom govornicom učinjeni su manji pomaci u kontroli bespravne gradnje. Sljedeće godine nastavit ćemo inzistirati na boljoj kontroli i prevenciji bespravne i ilegalne gradnje, prvenstveno kroz spuštanje inspektorskih ovlasti na gradove, općine i županije. To je važno kako bi se zaustavila devastacija našeg javnog prostora", istaknuo je Daus.

Zastupnica Nemet: Reagirala sam na konkretne teme

Saborska zastupnica Katarina Nemet poručila je da je svoj angažman temeljila na stalnoj i neposrednoj komunikaciji s ljudima.

"U svojim istupima reagirala sam u velikoj mjeri na konkretne probleme i teme, poput problema koji muče istarske ribare, upozoravala na probleme istarskih strukovnih škola ili pak na uvođenje alternativnoga malograničnog prijelaza za one koji zbog posla svakodnevno prelaze državnu granicu sa Slovenijom, kao i za omogućavanje korištenja bolnice u Izoli žiteljima sjeverozapadne Istre", istaknula je Nemet.

Podsjetila je da je Klub zastupnika IDS-a bio aktivan i kad je riječ o ženskim pravima te pravima osoba s invaliditetom.

Pročitajte više