Šef KB Dubrave: Vjerujem da će se Arena zatvoriti kroz par dana

Screenshot: N1 Televizija

ŠEF KB DUBRAVE gostovao je na N1 Televiziji.

"Ja bih rekao dobre vijesti. Jutros imamo 370 bolesnika, od toga je 50 na respiratoru. Prije 2 tjedna smo imali preko 500 bolesnika i preko 80 na respiratoru. Značajni je pad.

Mi samo to ne bismo mogli sami izdržati, pomoć svih kolega iz drugih bolnica nam je bila jako dobrodošla", govori Lukšić.

"U ovom momentu je sve ostalo isto, puni pogon je i dalje", dodaje.

Tri ECMO uređaja u Dubravi

Tri ECMO uređaja su u Dubravi.

"Mi u ovom trenu imamo 2 bolesnika na tim uređajima, znači to su najteži bolesnici kad ni respirator nije dovoljan. Dosad smo imali 5 bolesnika na ECMU, 2 su preminula, 2 se još liječe", rekao je.

Otkrio je da se i on cijepio te da čeka da primi drugu dozu.

Kako to da je situacija u Hrvatskoj tako dobra, a diljem Europe se sve zatvara opet?

"Ja mogu samo izraziti svoje osobno stajalište. Mislim da je dobro vođena kriza od samog početka, mislim da su naši građani pokazali veliku dozu odgovornosti. Mislim da je to ključ. Vjerujem da će cijepljenje i mjere dovesti do toga da ćemo izaći iz pandemije bez dodatnih potreba za restrikcijama", komentirao je stanje u Hrvatskoj u usporedbi s drugim državama šef KB Dubrave.

Zatvara se Arena?

"Zadnja 3 dana ne šaljemo više bolesnike u Arenu jer sve možemo ovdje. A i Arena je s nekoliko bolesnika pa vjerujem da će se zatvoriti u idućih nekoliko dana", rekao je Lukšić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više