Šef komunalnog pogona u Imotskom već tri godine ne radi, a uredno prima plaću

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

GRADONAČELNIK Imotskog Ivan Budalić za Dalmatinski portal je rekao da je Boro Jović, voditelj komunalnog pogona nedavno optužen za pronevjeru više od 117 tisuća kuna, i dalje pod suspenzijom.

"Suspendiran je kada se saznalo za probleme s uplatama građana za grobna mjesta i izgradnju grobnica. Ima tome tri godine, otkako sam ja gradonačelnik", kazao je Budalić. 

>> Afera s grobnim mjestima u Imotskom, policija istražuje gdje je nestao novac građana

Dodao je kako Jović i dalje uredno prima umanjenu plaću, koliko je zakonski određeno.

Nije mu poznato je li Jović vratio novac, a potvrdio je i da je protiv Grada Imotskog podnijeta jedna tužba za povrat uplaćenih sredstava. 

Na pitanje hoće li Grad Imotski poduzimati kakve pravne korake nakon što je podignuta optužnica protiv Jovića, Budalić je odgovorio:

''Mislim da bi trebalo čekati da se kazneni postupak pravomoćno okonča, ali ću se svakako savjetovati s pravnicima oko toga'', kaže gradonačelnik Imotskog, koji je i prijavio ovaj slučaj nadležnim službama 2017. godine.

Policija je protiv Jovića podnijela posebno izvješće u siječnju 2018., a optužnica Općinskog državnog odvjetništva do splitskog suda stigla je prije dva dana, dakle nakon dvije godine i sedam mjeseci.   

Pročitajte više