Šef Međimurje plina: Zagrepčani mogu biti sigurni, plin će im biti jeftiniji

Foto: FaH

Direktor Međimurje plina Nenad Hranilović poručio je danas da tvrtka Međimurje plin nije mala te da će građani Zagreba dobiti sigurnog i pouzdanog opskrbljivača plinom komentirajući informaciju da je HERA tu tvrtku odabrala za javnu opskrbu Zagreba plinom.

Tvrtka s više od 58 milijuna eura ukupnih prihoda lani i sa 75 zaposlenih nije malo poduzeće, ustvrdio je Hranilović u izjavi za Hinu dodavši da tvrtka, uz dobre rezultate, ima i kapacitete za taj posao.

Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević problematizirao je natječaj HERA-e i informaciju da je posao opskrbe Zagreba plinom dobila tvrtka Međimurje plin, upitavši koji je motiv tvrtke koja je dosad opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više.

"Nismo malo poduzeće, mali distributer, kao što nas se pokušava prikazati"

"Građani Zagreba i kupci plina u gradu Zagrebu u javnoj usluzi dobit će sigurnog i pouzdanog opskrbljivača. Kada govorimo o Međimurje plinu, moram istaknuti da Međimurje plin postoji od 1975. godine i da od 2012. godine aktivno sudjeluje na tržištu plina", rekao je Hranilović

Istaknuo je da je tvrtka jedan od pionira u razvoju tržišta u Republici Hrvatskoj te da je u zadnjih 12 godina postigla dobre rezultate. "Tako da smo treći ili četvrti, kako se uzima, distributer i opskrbljivač u Republici Hrvatskoj, što govori da nismo malo poduzeće, mali distributer, kao što nas se pokušava prikazati", rekao je Hranilović.

Dodao je da im ukupni prihodi tvrtke i broj zaposlenih, koji je nešto manji od Gradske plinare Zagreb, daju pravo na ovaj poslovni, a ne politički izazov, koji tvrtka može obaviti na najbolji mogući način.

"Međimurje plin je tvrtka koja politiku ne miješa u svoje poslovanje, oduvijek je bio nezavisan u pogledu tog poslovanja, fokusirani smo isključivo na tržište. Mi smo već bili prisutni i na prijašnjim natječajima na području Republike Hrvatske u javnoj usluzi, tako da ne vidim da bi tu bilo kakvih problema", kazao je direktor te poručio da bi svi suvlasnici Međimurje plina trebali biti zadovoljni.

"Zagrepčani mogu biti sigurni, imat će i povoljnije cijene"

Ranije je Hranilović za HRT najavio nova zapošljavanja i otvaranje poslovnice u Zagrebu. 

"To znači i novo zapošljavanje, otvaranje poslovnice u Zagrebu. Također, pružit ćemo mogućnost suradnje s postojećom Gradskom plinarom Zagreb-Opskrbom što se tiče kadrovskih rješenja, ako će biti s njihove strane nekih želja. Plina imamo osiguranog, ali u svakom slučaju, razliku koja nedostaje ćemo nadoknaditi. Već imamo pregovore" kazao je Nenad Hranilović, predsjednik Uprave Međimurje-plina.

Poručio je da Zagrepčani mogu biti sigurni i da će imati sigurnu i pouzdanu opskrbu plinom, a također da će imati i po povoljnim cijenama. 

Gradonačelnica Čakovca: Odluka donesena na ovaj način nije korektna

Ljerka Cividini, gradonačelnica Čakovca, koji je suvlasnik tvrtke s manje od 24 posto udjela, smatra da je Uprava Međimurje plina ta koja odlučuje o natječajima na tržištu na koje se javlja, ali da odluka donesena na ovaj način nije korektna.

"U nekakvim pravilnicima, aktima Uprave ili poslovanja Međimurje plina ne stoji obveza da moraju imati suglasnost većine Skupštine za prijavu na natječaj, tako da nisu kršili nekakve odredbe pravilnika akata, ali osobno smatram da bi, s obzirom na veličinu natječaja i na nastale zavrzlame, bilo korektno od direktora i Uprave sazvati Skupštinu i informirati sve nas, sve načelnike i gradonačelnike Međimurske županije o situaciji koja bi mogla biti", ističe Cividini.

Navodi i da u ovom trenutku nije poznato što će to značiti za Međimurje jer nijedna odluka još nije konačna i nigdje ne piše da nema mogućnosti da u nekakvim uvjetima Međimurje plin i dalje opskrbljuje i Međimurje.

"Je li to novootvorena 'tvrtka kći', je li to novo zapošljavanje, otvaranje poslovnice unutar Zagreba, očekujem da Uprava sazove Skupštinu u što kraćem roku i da nas o svemu tome informira", poručila je Cividini.

Pročitajte više