Šef njemačkih špijuna pred otkazom zbog negiranja napada na imigrante?

Foto: EPA

KANCELARKA Angela Merkel danas bi se trebala sastati s koalicijskim partnerima kako bi razmotrila kontroverzni komentar na progone imigranata šefa njemačke obavještajne službe, Hansa-Georga Maassena, a neimenovani koalicijski izvor, kojeg citiraju novine Die Welt, tvrdi da je odlučila da Maassen mora ići, javlja BBC.

Podsjetimo se, Hans-Georg Maassen izrazio je sumnju da su migranti u Chemnitzu bili progonjeni unatoč videosnimkama koje to dokazuju. Naime, 26. kolovoza ove godine u tom gradu nožem je izboden i ubijen Nijemac, a za ubojstvo su bila uhićena, a kasnije i optužena dva imigranta. Ubrzo nakon ubojstva, u Chemnitzu su krenuli napadi na strance i imigrante, a opisani su kao rasistički "lov".

Pojavile su se videosnimke koje pokazuju kako ekstremisti krajnje desnice proganjaju ljude i bacaju na njih boce i vatrena sredstva, dodaje BBC.

No, Maassen je izjavio kako njegova "obavještajna agencija nema pouzdane informacije da se takvi progoni događaju".

"Dijelim skepsu oko medijskih izvještaja da su ekstremisti krajnje desnice proganjali ljude u Chemnitzu", istaknuo je Maassen za novine Bild te izjavio kako sumnja u autentičnost objavljenih videosadržaja koje smatra mogućim namjernim dezinformacijama.

Pročitajte više