Šef osječkog stožera: Vjetar se uvijek može okrenuti, ali nema potrebe za panikom

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Načelnik osječkog gradskog stožera civilne zaštite Dragan Vulin komentirao je za Dnevnik Nove TV požar koji se proširio 40 minuta iza ponoći u krugu dvorišta tvrtke Drava International u prigradskom naselju Brijest.

Požar je sada lokaliziran, a gorila je plastična masa i ambalaža. Kilometrima dalje proširio se gusti dim. Tijekom gašenja požara ozlijeđena su tri vatrogasca. Vulin je upitan jesu li proizvodi s osječke tržnice sigurni.

Vulin: Građani moraju biti oprezni, vjetar se uvijek može okrenuti

Podsjetimo, danas je epidemiolog Nikola Kraljik preporučio tamošnjim stanovnicima da ne jedu voće i povrće koje uzgajaju zbog opasnosti od mogućeg onečišćenja.

 

"Što se tiče osječke tržnice, rekao bih da jesu. Izmjerena je kakvoća zraka i rezultati su takvi da su uobičajene razine svih čestica i plinova.

Vjetar je puhao i sve nosio na jug. Rekao bih da su proizvodi s osječke tržnice sigurni", kazao je šef gradskog stožera te ponovio kako građani ipak moraju biti oprezni. Također je ponovio da oni koji ne moraju ići van, da to ni ne rade. 

"Vjetar se uvijek može okrenuti. Ne želim širiti strah i paniku, nema za to potrebe", kazao je Vulin za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte više