Novi detalji o nesreći s 4 mrtva, ozlijeđeni ima koronu. Nitko nije bio alkoholiziran

Foto: Marin Tironi/Pixsell

JUTROS je na autocesti A1 došlo do teške prometne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno.

U nesreći koja se dogodila na 19. kilometru autoceste Zagreb-Split, iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca, sudjelovali su šleper i kombi hrvatskih registarskih oznaka.

Poginula su dva muškarca i dvije žene, neslužbeno se doznaje.

Neslužbeno se doznaje da je šleper udario u kombi koji je stajao u zaustavnom traku na autocesti, a to sugeriraju i fotografije izvlačenja šlepera iz kanala u kojem su oba vozila završila nakon sudara.

Promet autocestom A1 bio je u prekidu gotovo šest sati.

Šef poginulih radnika prepričao razgovor odmah nakon nesreće

Tragičnom događaju telefonom je svjedočio i šef radnika koji su stradali u nesreći.

"Kroz taj razgovor ja vidim da se nešto događa. Za čas čuju se jauci, jedna žena po imenu je Nikolina, ja mislim, kaže: gazda, tim riječima, gazda dajte hitnu pomoć, vozite nas, mi smo nastradali, evo pobrao nas je kamion, ima i poginulih", rekao je Stevo Kovač, vlasnik šumarske tvrtke, prenosi Dnevnik.

"Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene gdje je trebalo rezati kombi. Jedna osoba je bila pod šleperom tako da nju nismo mogli izvući u isti čas dok nije došla dizalica s kranom", ispričao je Dinko Omričen iz JVP Karlovac.

Jedan ozlijeđeni ima koronu

Petero ozlijeđenih prebačeno je u tri zagrebačke bolnice.

"Svi su izvan životne opasnosti. No, jedan od njih, muškarac, je u KB-u Sestara milosrdnica zadržan u jedinici intenzivnog liječenja i kod njega je utvrđeno da je covid-pozitivan pa ga čeka preseljenje u KB Dubrava", kazao je reporter u Dnevniku HRT-a.

Policija: Nitko nije bio alkoholiziran

Oglasila se policija. Priopćenje nakon očevida trebalo bi biti objavljeno u jutarnjim satima. Načelnik 2. postaje prometne policije Josip Medved kaže da se provode izvidi.

Kazao je kako alkotestiranjem na mjestu nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ni kod jednog od sudionika.

"Izuzeta im je i krv i urin i ti će se nalazi vještačiti", rekao je Medved. Ističe kako će se provjeriti sve opcije u ovom slučaju.

"Što se tiče uporabe mobitela, s operaterima će se izvršiti kontrola uspostave poziva", rekao je.

Dodao je kako je vozač kamiona zadobio ozljede i zadržan je u bolnici na liječenju.

"Nakon što ga bolnica otpusti mi ćemo ga preuzeti i provesti kriminalističko istraživanje i ispitivanje, i prepratiti državnom odvjetniku", rekao je Medved za Dnevnik Nove TV.

Savjet policije što činiti kad se zaustavite na autocesti

Ima i važan savjet za sve one koji se zbog bilo kojeg razloga moraju zaustaviti na autocesti.

"Autocesta je vrlo opasna, ljudi toga nisu svjesni. Ako se moraju iz bilo kojeg razloga zaustaviti, bilo na zaustavnoj traci ili na kolniku, dakle – ne sjediti u vozilu! Sigurno izići iz vozila na neku sigurnu, pristojnu udaljenost i tamo čekati pomoć", poručuje načelnik II. postaje prometne policije i najavljuje kontrole policije na cestama.

"Kao i svaki vikend i večeras smo na terenu i pojačano vršimo nadzore prisutnosti alkohola kod vozača i brzine kretanja, kao i korištenje mobitela i sve druge prekršaje koji dovode do kršenja prometnih propisa", poručuje Medved.

Pročitajte više