Šef policije u Beogradu otkrio nove informacije o neredima

Screenshot: RTS

DIREKTOR policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je policija tijekom sinoćnjih nereda "krajnje suzdržano reagirala" te da je oko 23 sata upotrijebila kemijska sredstva. Ozlijeđena su najmanje 43 policajca, a zbog nereda su uhićene 23 osobe, kaže Rebić. Zapaljeno je pet policijskih vozila, a ozlijeđena su i tri konja.

"Imali smo 43 ozlijeđena policijska službenika, vjerojatno je broj značajno veći jer se oni s lakšim ozljedama nisu javljali. Imamo podatak o ozlijeđenih 17 demonstranata", rekao je Rebić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Rebić je rekao da su uhićena i 23 huligana, kako ih je nazvao. Kaže da je među njima Damnjan Knežević, za kojeg tvrdi da je organizator upada u skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo također označen kao organizator upada.

Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator takozvanih narodnih patrola protiv migranata.

Direktor policije kaže da je izuzetno iznenađen sinoćnjim događajima.

"Nismo očekivali da u jednom demokratskom društvu netko kamenjem ugrožava život policajaca, koji su do sada, tijekom korone, pomagali građanima", navodi Rebić.

Prema njegovim riječima, okupljanje je krenulo spontano, a kako se povećavala agresija okupljenih povećavao se i broj policajaca.

U jednom trenutku na terenu je, kaže, bilo oko 200 policijskih službenika. Kaže da je policija bila suzdržana do trenutka kad je postala ugrožena.

"Policija je tu da zaštiti državnu imovinu, ali i život i zdravlje ljudi. Ponosan sam na ljude koji su radili sinoć", rekao je direktor policije.

Pročitajte više