SAD: Ruski plaćenici oružje kupuju od Sjeverne Koreje. Šef Wagnera: To je trač

Screenshot: Twitter

ŠEF ruske privatne vojne skupine Wagner danas je kao "trač i špekulacije" odbacio navode Sjedinjenih Američkih Država da je Wagner dobio pošiljku oružja iz Sjeverne Koreje.

"Svatko zna da Sjeverna Koreja ne opskrbljuje Rusiju ikakvim oružjem već dulje vrijeme. I nikakvi takvi napori nisu učinjeni", rekao je vlasnik Wagnera Evgenij Prigožin u izjavi.

SAD: Wagner od Sjeverne Koreje kupio rakete i projektile

Bijela kuća je danas objavila da je Wagner od Sjeverne Koreje kupio pješadijske rakete i projektile za snage koje se bore u Ukrajini, što bi upućivalo na jačanje njegove uloge u tamošnjem sukobu.

"Wagner pretražuje svijet u potrazi za dobavljačima oružja kako bi podržao svoja vojna djelovanja u Ukrajini", rekao je novinarima glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby.

Sjeverna Koreja: Ne planiramo sporazume o kupnji oružja s Rusijom

"Možemo potvrditi da je Sjeverna Koreja izvršila dostavu oružja za Wagner, koji je tu opremu platio. Sjeverna Koreja je prošlog mjeseca dostavila pješadijske rakete i projektile u Rusiju za skupinu Wagner", kazao je Kirby.

Sjeverna Koreja je u studenom, nakon što je Bijela kuća objavila da Pjongjang potajno opskrbljuje Rusiju "značajnim" brojem topničkih granata, rekla da nikada nije imala sporazume s Rusijom o kupoprodaji oružja niti ih namjerava imati.

Pročitajte više