Šef splitskog HDZ-a: Ako je Torcida Orjuna, onda sam i ja orjunaš

Foto: Hina

ŠEF splitskog HDZ-a u intervjuu za Splitski dnevnik progovorio je svojim planovima ukoliko ga izborni rezultat gurne u zakonodavnu ili izvršnu vlast, a pritom je spomenuta i Kolinda Grabar Kitarović u situaciji kad je navijače Hajduka nazvala Orjunašima, ali i Zdravko Mamić.

"Prije svega moram istaknuti da zakonodavna i izvršna vlast ne bi trebala imati nikakve veze s Hajdukom. Hajduk je vlasništvo Grada Splita koji je za njega odgovoran – kroz sustav upravljanja koji je definiran. Međutim, možemo govoriti o narušenim odnosima u hrvatskom nogometu, čije je rješavanje potaknuo upravo Hajduk sa željom da se uspostavi ravnopravan odnos i jednak tretman svih klubova u Hrvatskoj, što na žalost do danas nije uređeno i zbog čega navijači i javnost opravdano negoduju. Ustrajat ću na tome da se taj započeti proces dovede do kraja i na taj način ćemo najviše pomoći svim klubovima u Hrvatskoj, pa tako i Hajduku. Ne zaboravimo niti to da međunarodne športske organizacije strogo zabranjuju miješanje politike u upravljanje športom i zbog toga je od njih jedan od najneuspješnijih hrvatskih ministara Jovanović dobio po prstima. Upravo je njegov izraz „močvara“ i recite – što je on u tom pogledu napravio? (Ništa.) Potrebno je istaknuti i to da svatko onaj tko na bilo koji način želi nauditi hrvatskoj nogometnoj vrsti nikako se ne može smatrati prijateljem Hrvatske.

U više svojih nastupa bio sam sasvim jasan prema navijačima Hajduka, pa i u posljednjem u kojem sam oštro osudio potpuno neprimjerenu izjavu djelatnika HNS-akoji je optužio Torcidu za izazivanje nereda na prvenstvu. Moram istaknuti kako upravo navijače Hajduka resi istinsko domoljublje, što su ikonografijom i pjesmama očitovali i na posljednjoj utakmici s Oleksandrijom, na što smo svi ponosni.

Torcida je prva rušila Jugoslaviju i zajedno smo stvarali Hrvatsku, dok su se članovi partije tome suprostavljali napuštajući sabor. Predsjednica je huligane prozvala i osudila. Nisam čuo nikog da je izjavio da je Torcida orjunaška, a kad bi bilo tako onda se i za mene može reći da sam orjuna", rekao je Škorić.

Zdravko Mamić ga više ne zanima, rekao je.

"Prije dvije godine sam reagirao napominjući da se nogomet u Hrvatskoj  ne smije igrati radi jednog čovjeka i tu sam bio sasvim jasan, za razliku od SDP-a i HNS-a koji su tada bili prilično nejasni. Zdravko Mamić me više ne zanima, niti zašto je podnio ostavku", zaključio je Škorić.

Pročitajte više