Šef Vinogradske o Zadravec: Tražio sam pismene izjave o mobingu, nisam ih dobio

Foto: HRT

RAVNATELJ Vinogradske Mario Zovak gostujući u Studiju 4 na HRT-u komentirao je stanje u svojoj bolnici, a posebice stanje u Klinici za radiologiju.

"Jako me pogađa ovo sve skupa, teško je i je problem. Hrvatsko zdravstvo ima puno problema i događaju se ovakve situacije koje su objektivno zabrinjavajuće, ali mi je žao što se to diže na razinu potpune katastrofe i naziva se aferama", rekao je Zovak.

"U zadnjih nekoliko godina otišao nam je značajni broj radiologa, neki u mirovinu, neki u privatni sektor, neki u druge ustanove. A sada nam se dogodilo da je u relativno kratkom vremenu otišla grupa njih, otišli su tamo gdje misle da im je bolje. Ali na taj način stvorio se vakuum u dnevnoj bolnici, koji je profesorica Zadravec kompenzirala tako da je mobilizirala kolege iz drugih sastavnica, a jednim dijelom se telemedicinski očitavaju nalazi na lokaciji Vinogradska. Ne mogu garantirati da je sve u redu, nedostaje nam radiologa i mobilizirat ćemo sve što možemo da se našim pacijentima ništa ne dogodi. Krećemo u interventno zapošljavanje, već danas ćemo dobiti odobrenje za 3 specijalista i imamo dogovor za suradnju s drugim ustanovama", rekao je Zovak.

Radničko vijeće dvaput tražilo smjenu Zadravec

Zovak je potvrdio da je dvaput dobio mišljenje Radničkog vijeća koje je zatražilo smjenu Zadravec.

"Radničko vijeće je tijelo KBC-a koje je izraz demokracije u našoj kući, ali oni daju svoje mišljenje i daju prijedlog kako to riješiti. Ja sam dobio u dva navrata te prijedloge. Jednom smo izašli s tim na Upravno vijeće, a drugi put nisam mogao reagirati. Mislim da je to bilo u rujnu prošle godine. Tražio sam tada pismene izjave o mobingu, ali nisam ništa dobio i nisam imao kriterije za smijeniti predstojnicu. Ona je u više navrata garantirala da s ovim brojem ljudi može funkcionirati", rekao je Zovak.

Hoće li smijeniti Zadravec?

Nova sjednica Upravnog vijeća na rasporedu je danas prijepodne. Hoće li je smijeniti, pitala je voditeljica s HRT-a.

"Ja imam obvezu kao ravnatelj postupiti prema statutu i našim pravilnicima. Smijeniti nekoga tko ima mandat se može po određenim kriterijima. Nitko od radiologa, a o tome se puno piše, nije stavio na papir ništa, nitko se službeno nije požalio, u ovom trenutku nemam elemente da tako nešto učinim. Ali smo tražili da se provede još jedan nadzor i da se vidi u kojoj smo fazi i kakvo je pravo stanje stvari", rekao je Zovak.

 

Pročitajte više