Šef Wagnera: Ako unište moju grupu u Bahmutu, a to pomogne Rusiji, ostvarili smo cilj

Foto: Profimedia

OSNIVAČ ruske privatne plaćeničke skupine Wagner, Jevgenij Prigožin, rekao je danas u audioporuci da je bitka za grad Bahmut "već praktički uništila ukrajinsku vojsku", dodajući da je poprilično dotukla i njegovu grupu. 

"Ako se danas bore dvije sile, Ukrajina s kolektivnim Zapadom s jedne strane i Rusija s malim brojem saveznika s druge, onda je borba grupe Wagner protiv oružanih snaga Ukrajine, u kojoj će Wagner PMC pobijediti - najveći preokret u ovome ratu i u cijeloj modernoj povijesti", kazao je Prigožin. 

"Na šahovskoj ploči će ostati samo jedna ruska vojska" 

Šef Wagnera je na kanalu Telegrama rekao da njegova skupina "uništava strane sile koje pokušavaju Rusiju baciti na koljena". 

"Ovo je veliki zaokret u ratu jer će na šahovskoj ploči ostati samo jedna ruska vojska, a sve ostale figure bit će uklonjene. A ako Wagner umre u stroju za mljevenje mesa u Bahmutu i pritom sa sobom povuče ukrajinsku vojsku koja nosi zapadno oružje, i ako na taj način omogući ruskoj vojsci da dalje štiti interese Rusije, tada smo ispunili svoju povijesnu ulogu. Točka", dodao je. 

Borba za svaku kuću

Ruski dužnosnici kažu da se njihove snage dobro drže u uličnim borbama za svaku kuću, ali još nisu uspjele okružiti Bahmut i natjerati Ukrajince na povlačenje što se prije nekoliko tjedana činilo izvjesnim.

Britanska vojna obavještajna služba objavila je danas da su ukrajinske snage uspjele potisnuti Ruse s jedne od glavnih linija opskrbe koja vodi do grada.

Pročitajte više