Šef Wagnera: Za par dana se vraćamo u Rusiju, osvojili smo Bahmut

Screenshot: Twitter

ŠEF plaćeničke grupe Wagner rekao je da su njegove snage zauzele cijeli teritorij u Bahmutu i da se uskoro vraćaju u Rusiju. "Wagner danas nije zauzeo nikakav teritorij. Osvojili smo sav teritorij koji smo obećali, sve do posljednjeg centimetra", rekao je Jevgenij Prigožin u audioporuci na Telegramu i dodao da će njegovi borci sljedećeg tjedna napustiti bojišnicu.  

"Kao što smo jučer najavili, predajemo naše položaje ruskom ministarstvu obrane i 25. svibnja napuštamo zonu sukoba", kazao je Prigožin, a prenosi Sky News. Podsjetimo, Rusija je jučer objavila da je zauzela cijeli ukrajinski grad Bahmut. Napad na već gotovo sravnjen grad predvodila je ruska plaćenička vojna skupina Wagner čiji je vođa Jevgenij Prigožin ranije istog dana rekao da su njegove snage zauzele cijeli grad i svaku kuću.  

"Bahmut danas nije okupirala ruska vojska"  

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je vojnicima na zauzimanju grada kazavši da će najzaslužniji biti nagrađeni, objavile su ruske novinske agencije. Zelenski je danas, odgovarajući na pitanja novinara nakon svog obraćanja na G7, izjavio da Rusija nije okupirala Bahmut.   

"Ne mogu s vama dijeliti taktičke informacije naše vojske, naših ratnika, ali mogu reći da nas Rusija ne može okupirati ni pobijediti u ovom ratu", odgovorio je na pitanje o Bahmutu. "Naši ljudi su sada na vrlo važnoj misiji u Bahmutu. Neću reći gdje točno, ali Bahmut danas nije okupirala ruska vojska", dodao je. 

Pročitajte više