Šefica iz Hamaga koja je rođaku namještala posao prijavljena za još jednu prevaru

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŠEFICA iz državne agencije HAMAG-BICRO Magdalena Dovečer, koju europsko tužiteljstvo sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja rođaku, još je lani prijavljena za prevaru tešku preko 100 tisuća kuna.

Potvrđeno je to iz Policijske uprave zagrebačke za Telegram. Prema kaznenoj prijavi koju je podnijela policija, Magdalena Dovečer pune tri i pol godine muljala je s putnim troškovima.

Lažno je prikazivala da ima pravo na troškove međumjesnog prijevoza iako je, stoji u prijavi, zapravo stanovala na području Zagreba. Istražitelji su izračunali da je Dovečer na ovaj način oštetila državnu agenciju u kojoj radi za oko 118 tisuća kuna.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su kaznenu prijavu dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka. 

Rođaku namještala posao

Podsjetimo, Dovečer je uhićena po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja zbog sumnje na to da je milijun kuna vrijedan natječaj namještala tvrtki svog rođaka. Dovečer je kao zaposlenica HAMAG-BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića, koji je vlasnik obrta Studio P.

Radilo se o iznosu od oko milijun kuna, koliko mu je trebalo biti isplaćeno za izradu promotivnih materijala. Cijela suma financirana je iz europskih fondova.

Pročitajte više