Šefica Udruge osnovnoškolskih ravnatelja: Vjerujem da će se učitelji snaći

Screenshot: Nova TV

U VEĆINI županija na online nastavu ići će i niži razredi osnovnih škola. O tome je u Dnevniku Nove TV govorila predsjednica Udruge osnovnoškolskih ravnatelja Antonija Mirosavljević.

"Škole moraju zbrinuti učenike"

Rekla je da su svi zbunjeni novonastalom situacijom - roditelji, nastavnici i ravnatelji.

"Iako znamo tko donosi odluku - lokalni stožeri", kazala je Mirosavljević te dodala kako je većina lokalnih stožera odlučila da se nastava odvija online, a tu odluku su donijeli u dogovoru s ravnateljima. Na pitanje što će biti s djecom čiji roditelji moraju raditi, odgovorila je:

"Škole moraju zbrinuti učenike. Iako je to teško izvedivo, ali uvjerena sam da će svaki ravnatelj osigurati zbrinjavanje učenika."

Iako još nisu dobili materijale iz kojih će učiti prvašići, Ministarstvo je pripremilo hrpu online lekcija, rekla je Mirosavljević.

"Svaki učitelj je kreativac, ima boljih i lošijih"

"Morate znati da su učitelji veliki kreativci i vjerujem da će se snaći", smatra ona. Roditelji se žale da neki profesori šalju zadatke usred noći i to nazivaju nastavom online.

"Ne vjerujem da netko u ponoć šalje materijale učenicima. Praksa nije ujednačena, svaki učitelj je kreativac, ima boljih i lošijih. Ne može biti ujednačeno, svaka škola je za sebe. Da imamo okvire, bilo bi jednostavnije", odgovorila je predsjednica Udruge ravnatelja.

"Neki rade u više škola"

Komentirala je i tehničke mogućnosti održavanja online nastave, da profesor stoji u učionici, a 20 učenika prati to kod kuće. Mirosavljević je istaknula da je tako nešto moguće u Gradu Zagrebu, ali u nekim manjim sredinama to nije moguće.

"Imamo škole s dvosmjenskom, trosmjenskom nastavom, neki rade u više škola", pojasnila je i napomenula kako je njoj sasvim logično da kafići rade, a škole ne.

"Je, da sačuvamo djecu", zaključila je Mirosavljević.

Pročitajte više