Šegon zbog svoje marine zaratio s Velolučanima. Blago rečeno, ne ide mu baš

Foto: Pixsell/Goran Šafranek/FaH/Liderpress

SPEKTAKULARNO neuspješnim pokazao se zasad pokušaj obitelji Šegon da uz pomoć Državnog odvjetništva porazi skupinu Velolučana koji su se različitim legalnim metodama, poput prosvjeda i peticije, opirali njihovoj izgradnji marine u središtu tamošnje uvale.

Naime, dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave podnesene protiv sedmoro aktivista jer "iz rezultata provedenih izvida nema osnova sumnje da ste počinili niti prijavljena, niti bilo koja druga kaznena djela za koja se kazneni progon vodi po službenoj dužnosti, a budući da ste svojim aktivnostima ostvarivali svoja građanska prava i pri tome se koristili dopuštenim demokratskim metodama kako bi djelovali u interesu javnosti", zaključili su u dubrovačkom ODO-u.

Šegonov sin nije bio naročito pričljiv kad smo ga nazvali

Aktiviste je za kaznena djela "povrede ravnopravnosti" i "nametljivog ponašanja" prijavila tvrtka Ovalis Nova u vlasništvu Ivne Šegon, supruge Branka, desne ruke Slavka Linića, ministra financija u vladi Zorana Milanovića. Osim vlasnice, tvrtku zastupa i Ivo, Ivnin i Brankov sin, koji nije bio raspoložen za duži razgovor te nas je uputio na odvjetnika Željka Gulišiju. No ni on nije bio glagoljiv: "Postupak i dalje traje", kratko nas je informirao.

Prijavljeni aktivisti ostali iznenađeni kad su ih pozvali na obavijesni razgovor

Ivan Mikulandra, jedan od prijavljenih, kazao je da je bio iznenađen kad je pozvan na obavijesni razgovor.

"Ispitivao nas je neki čovjek iz Korčule, sad je li iz Državnog odvjetništva ili policije, ne znam. Uz ostalo, pitao nas je tko će platiti štetu ako Šegon odustane od projekta. Ja sam rekao kako smatram da imam pravo reći svoje mišljenje. Ispitivanje je trajalo kako kome, nekom petnaestak minuta, nekom duže, a rečeno nam je da će na račun naših izjava biti donesena odluka hoćemo li biti tuženi", veli Mikulandra. Na pitanje jesu li odustali od daljnjih protesta, odgovara:

"Ha, čujte, nismo odustali, ali tu ima razočaranja. Smišno je da nitko nije reagirao na ono što smo prijavljivali, a prijavljivali smo svašta, od toga da smo tražili da se provjeri zašto je gradilište bilo neoznačeno i neograđeno, bez tabele s oznakama tko je investitor, pa nadalje. Ukaže li se prilika, reagirat ćemo, a sad je vjerojatno kasno za zaustavljanje ovog projekta", zaključuje Mikulandra.

A marina, svemu unatoč, raste. 

Pročitajte više