Šeks: Glavašev politički egzibicionizam ne zaslužuje ozbiljan komentar

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odgovarajući danas u Valpovu na novinarski upit kako komentira optužbe Branimira Glavaša da je on osobno, uz premijera Sanadera i vrh HDZ-a, odgovoran za "čistku kadrova u Osijeku" rekao je kako Glavašev "politički egzibicionizam uopće ne zaslužuje ozbiljan komentar."

Saborski zastupnik Branimir Glavaš izjavio je u petak kako je poslao pismo američkom veleposlaniku Ralphu Franku i veleposlanicima 25 europskih zemalja članica EU-a te OESS-u u kojemu traži njihovu zaštitu zbog, kako je ustvrdio, ugroze ljudskih i građanskih prava u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku, tj progona koji se događa potpisnicima inicijative za osnivanje udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje.

Glavaš je također tvrdio da se najteži oblici progona potpisnika inicijative i čak članova njihovih obitelji, koje provode premijer Ivo Sanader, Vlada i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te središnjica HDZ-a, nisu događali ni u najmračnije doba hrvatske povijesti, pa čak ni 1971. (za vrijeme jugokomunizma).

Na novinarsko pitanje kada se očekuje konstituiranje lokalne vlasti u Hrvatskoj, predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, rekao je kako je taj rok do 17. lipnja, no da su izabrani vijećnici pozvani da to učine što prije, kako bi Vlada RH raspisala odluku o konstituiranju županijskih skupština.

Šeks je danas u Vaplovu otvorio 21. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske.

Pročitajte više