Šeks ne želi komentirati Glavaševe izjave

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas da ne želi komentirati izjave Branimira Glavaša u povodu medijskih napisa vezanim za njegovu (Glavaševu) ulogu u ratnim danima u Osijeku.

"Ne želim komentirati konfabulacije dotičnog gospodina, koje svakodnevno prenose mediji", kazao je Šeks novinarima u Hrvatskom saboru.

"Što se tiče moje uloge u tom razdoblju, savršeno sam spokojan" dodao je Šeks.

Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš izjavio je danas u Osijeku kako su posljednji medijski napisi, u kojima ga se dovodi u vezu sa zlostavljanjem i ubojstvima srpskih civila u Osijeku tijekom Domovinskog rata, "nastavak pokušaja da ga se kompromitira, režiran u državnom vrhu".

Moj prvi pretpostavljeni bio je Vladimir Šeks, u to vrijeme šef kriznog stožera za Slavoniju i Baranju, i jako je dobro upoznat što se ovdje događalo, pa ako je smatrao ili smatra da se događalo nešto što je nezakonito ili se kosi s pravilima ponašanja u ratnim uvjetima, bila mu je obveza reagirati, rekao je Glavaš.

"Duboko sam uvjeren da bih, da sam radio i postupao na takav način kako mi se pokušava imputirati, (u medijima) bio sankcioniran još u vrijeme Domovinskog rata", rekao je uz ostalo Glavaš ponovivši poziv državnom odvjetniku da institucije pravne države odgovore na eventualne nepoznanice.

Pročitajte više