Šeks: Portugal podupire hrvatski put prema EU i NATO-u

PORTUGAL će i dalje pružati potporu Hrvatskoj na putu prema EU, ali i prema NATO-u, izjavio je u četvrtak predsjednik Sabora Vladimir Šeks nakon sastanka s portugalskim kolegom Joaom Boscom Motom Amaralom u Lisabonu.

"Portugal ima jako velika iskustva u tome i sa zadovoljstvom će ih prenijeti Hrvatskoj kako bi izbjegli određene greške koje su i oni sami uvidjeli," istaknuo je Šeks govoreći o portugalskoj potpori na hrvatskom euroatlantskom integracijskom putu.

"Ovim službenim posjetom ostvaren je prvi bilateralni službeni kontakt između Republike Hrvatske i Portugala na parlamentarnoj razini, a na sastanku s kolegom Amaralom usuglašena potreba daljnjeg intenziviranja parlamentarne suradnje posebno na nivou Odbora koji se tiču europskih poslova i gospodarstva", rekao je Šeks.

Također je otvoreno je i pitanje turizma, gdje obje zemlje mogu svoju suradnju podići na višu razinu i ostvariti bolje rezultate, dodao je predsjednik Sabora.

Šeks će na čelu hrvatskog parlamentarnog izaslanstva u petak posjetiti portugalsku vladu i ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte više