Šeks primio izaslanstvo njemačkih sestrinskih stranaka CDU/CSU-a

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu izaslanstvo njemačkih sestrinskih stranaka CDU/CSUa predvođeno KlausomPeterom Willschom, povjerenikom njemačkog Bundestaga za odnose s Hrvatskim saborom, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Središnja tema razgovora bila je intenziviranje postojeće parlamentarne suradnje dviju zemalja, navodi se u priopćenju.

Šeks je izvijestio njemačko izaslanstvo da će u Hrvatskom saboru 24. veljače biti formirana skupina hrvatsko-njemačkog prijateljstva, što će biti dodatni poticaj razvoju međuparlamentarnih odnosa.

Šeks je također istaknuo da u Saboru postoji jedinstvo parlamentarnih stranaka oko ispunjavanja svih političkih kriterija i uvjeta za dobivanje pozitivnog avisa Europske komisije u proljeće i stjecanje statusa zemlje-kandidata za članstvo u EU.

Willsch je izrazio zadovoljstvo vrlo konstruktivnom i pozitivnom politikom nove Vlade prema manjinama općenito, te činjenicom što njemačka manjina prvi put ima svog zastupnika u Saboru, navodi se u priopćenju.

Šeks je ujedno uputio poziv predsjedniku Bundestaga Wolfgangu Thierseu da službeno posjeti Hrvatski sabor i Republiku Hrvatsku.

Pročitajte više