Šeks za saborsku političku bitku radi najboljih rješenja

SUTRAŠNJOM sjednicom Hrvatski sabor počinje intenzivnu političku jesen, najavio je danas u Ogulinu Vladimir Šeks, pozvavši stranke opozicije i pozicije da "političku borbu u Saboru ne podvedu pod partikularne stranačke interese ili demagogiju, nego da politička bitka bude u interesu nalaženja najboljih rješenja".

Nadam se ozračju bez produbljivanja starih podjela kako bismo našli rješenja za gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta, rekao je.

Od "vrućih" tema koje će biti "u žarištu zasjedanja Hrvatskog sabora" najavio je rasprave o umirovljenicima i drugim, kako je rekao, najranjivijim socijalnim skupinama.

Na novinarski upit nije li se "zaletio kad je HTV-ovo praćenje saborskog rada nazvao nezakonitim", Šeks je rekao da je to stajalište dokumentirana izjava,"jer je HTV kao javna televizija obvezan pratiti rad i zakonodavne i izvršne i sudbene vlasti, te tu nije riječ ni o čijoj taštini".

Na pitanje o osnivanju istražnog povjerenstva za "Sunčani Hvar" predsjednik Sabora je rekao da, na žalost, takav prijedlog u prošlom mandatu nije "prošao". Ako tko takav prijedlog sada uputi Hrvatskom saboru, o njemu će se sigurno raspravljati, a nadam se da će biti i prihvaćen, rekao je Šeks.

Izjavio je kako se nada da će biti preispitano i davanje državnih jamstva "Viktoru Lencu" te da bi u javnom interesu bilo da se osnuje istražno povjerenstvo i za taj slučaj.

Na upit smatra li međunarodnim izgredom subotnje ribarenje slovenskog premijera Antona Ropa u Savudrijskoj vali, Šeks je odgovorio da uoči svakih izbora u Sloveniji "dolazi do zaoštravanja prema Hrvatskoj u vezi s pograničnim i graničnim pitanjima".

"U tom svjetlu treba gledati i to pecanje. Poznavajući Ropa i njegove pecačke sposobnosti, neće on ništa upecati", rekao je sa smiješkom predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Pročitajte više