Senator John McCain uključio se u utrku za predsjedničko mjesto na strani Republikanaca

AMERIČKI senator John McCain, jedan od najžešćih branitelja Busheve politike u Iraku, priopćio je u Late Showu Davida Lettermana sinoć da će se kandidirati za predsjednika na strani Republikanaca, prenosi BBC.

Tako  je prilično popularni republikanski kandidat, bivši gradonačelnik New Yorka, Rudi Giuliani dobio unutarstranačku konkurenciju. McCain je veteran Vijetnamskog rata, pet godina je ondje bio zarobljen, ranjen je 1967. dok je bio pilot i danas ima 70 godina. 

Ukoliko bi pobijedio na izborima, bio bi najstariji predsjednik SAD-a ikad izabran, i imao bi 72 godine, što politički analitičari smatraju da je previše. No, ima podršku stranačkih kolega, među kojima i od Arnolda Schwarzeneggera, guvernera Californije.

McCain je u Late Showu najavio da u utrku službeno ulazi u travnju, pa se Letterman našalio na taj račun riječima "Ovo je najava koja najavljuje najavu!"

Između ostalog, poznato je o McCainu da se nije dobro slagao sa bivšim ministrom obrane SAD-a, Donaldom Rumsfeldom, za kojega je jednom prilikom rekao da će "pasti kao najgori ministar ikad".

A.B.
Foto AFP

Pročitajte više