Senj: Otvoren novi objekt HEP-a

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Darko Milinović predao je danas na prigodnoj svečanosti u Senju novoizgrađeni poslovni objekt Hrvatske elektroprivrede, distributivnog područja Elektrolike Gospić, ukupne površine od oko 300 četvornih metara.

HEP je u protekle dvije godine u obnovu i osuvremenjavanje elektroenergetskih objekata u Ličko-senjskoj županiji uložio 130 milijuna kuna, od čega 52 milijuna u područja stradalih u ratu. Još toliko novca izdvojit će se i u sljedeće četiri godine u izgradnju trafostanica, dalekovoda i drugih objekata, rekao je predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak.

"Ulaganja Vlade RH samo u proteklu godinu dana od oko 200 milijuna kuna i javnih poduzeća na područja u Ličko-senjskoj županiji pridonose poboljšanju standarda življenja u ovim krajevima", rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, dodavši da ova županija mora imati tim ljudi koji će, bez obzira na stranačku pripadnost, znati osmišljavati i ostvarivati projekte koji će potaknuti brži ukupni gospodarski boljitak, a netom puštena u promet autocesta Zagreb - Split Lici i Primorju osiguravaju brži razvoj turizma", rekao je Milinović.

Na naporima koje ulaže u obnovu i razvoj elektroenergetskog sustava, Hrvatskoj elektroprivredi zahvalio je ličko-senjski župan Milan Jurković, a o značaju novog poslovnog objekta HEP-a za grad Senj govorio je njegov gradonačelnik Milan Devčić.

Pročitajte više