Separatisti: Dio ukrajinskih boraca u tvornici Azot mahao bijelim zastavama

Foto: Shutterstock

UKRAJINSKI vojnici koji se skrivaju u tvornici Azot u Severodonjecku počinju pregovarati i mahati bijelim zastavama na nekim područjima kompleksa, rekao je Andrij Maročko, potpukovnik separatističke Luganske Narodne Republike. Separatisti tvrde da se u Azotu nalazi do tisuću ljudi.

"Militantima doslovno gori pod nogama, naravno, to ih tjera da mašu bijelim zastavama, da vode nekakve pregovore", rekao je. Separatisti tvrde da se u Azotu u Severodonjecku nalazi do tisuću ljudi.

"Ukrajina im šalje pomoć, ali to je kap u moru"

Separatisti komuniciraju na otvorenim frekvencijama s nekoliko ukrajinskih zapovjednika koji izvještavaju o "žalosnom stanju trupa koje je vodstvo napustilo", kaže Maročko.

Dodao je i da su nedavno Oružane snage Ukrajine pokušale uspostaviti opskrbu preko rijeke Severski Donec uz pomoć splavi i malih čamaca, ali da je to "kap u moru". Zaključio je da splet ovih okolnosti tjera ukrajinske vojnike na pregovore.

Separatisti tvrde da se u Azotu nalaze i plaćenici iz SAD-a, Velike Britanije i Poljske.

Ogromni kompleks kemijske tvornice Azot posljednje je utočište ukrajinske vojske u Severodonjecku. Ukrajinske snage su se sklonile u razgranati splet podzemnih tunela i skloništa, odakle pružaju otpor ruskim snagama i separatistima.

Pročitajte više