Šešelj ne želi objavu njegove izjave beogradskim istražiteljima

HAŠKI optuženik Vojislav Šešelj, koji je u Den Haagu saslušan u okviru istrage o ubojstvu premijera Zorana Đinđića, upozorio je istražitelje Okružnog suda u Beogradu da će svoju izjavu objelodaniti ako neki neki detalji izađu u javnost, kazala je u četvrtak na konferenciji za novinare potpredsjednica Šešeljeve Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić.

"Upozorenjem koje je uputio sudu i snimanjem svoje izjave, Šešelj je htio zaštititi se od manipulacija", kazala je Pop Lazićeva, dodajući da je o ispitivanju Šešelja 4. kolovoza u Scheveningenu napravljen audio-vizualni zapis, te da je dan kasnije, nakon što je pregledao kasetu, Šešelj dao i neke primjedbe i ispravke, o čemu postoji dokumentacija, koja je također u njegovu posjedu.

Osim ispitivanja Šešelja, beogradski istražni suci trebali bi u četvrtak ispitati i Slobodana Miloševića, osumnjičenoga za sudjelovanje u ubojstvu Ivana Stambolića 2000. godine i atentat na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali krajem 1999. godine, ali se još ne zna je li Milošević dao izjavu, s obzirom da ju je uvjetovao javnim prijenosom ispitivanja.

Pročitajte više