Šešelj usprkos izolaciji poslao pismo Nikoliću i radikalima

IAKO mu je, odlukom Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu već tri mjeseca zabranjena svaka komunikacija sa strankom i obitelji, haaški optuženik Vojislav Šešelj uspio je "tajnim kanalima" predsjedničkom kandidatu i svom zamjeniku na čelu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću uputiti pismo iz Scheveningena.

To je u nedjelju, na konferenciji za novinare, izjavio predsjednički kandidat Nikolić, dodajući da Vlada Srbije, u slučaju njegove pobjede, neće opstati, jer će on odmah po pobjedi raspisati izvanredne parlamentarne izbore, te omogućiti obitelji bivšeg predsjednika SR Jugoslavije, supruzi Slobodana Miloševića Mirjani Marković i sinu Marku Miloševiću (protiv kojih je raspisana Interplova tjeralica), da se vrate u zemlju.

Uvjerenje u Nikolićevu pobjedu u pismu, kojega je Nikolić pročitao novinarima, izrazio je i lider radikala Vojislav Šešelj, koji mu je poručio da bi mu "predsjednička funkcija, iako ne donosi posebno značajna ustavna ovlaštenja, omogućila da još efikasnije kritizira vladu koja će se vjerojatno uskoro i raspasti".

Haški optuženik Šešelj pozvao je Nikolića da se "preko medija još odlučnije suprotstavi progonu obitelji Slobodana Miloševića", s kojim je Šešelj odnedavno u istom pritvorskom bloku "i s kojim se svakodnevno druži", jer - kako je pročitao Nikolić - "Miloševića psihički pogađa samo orkestrirana hajka protiv njegove obitelji".

Nikolić nije htio odati na koji je način Šešeljevo pismo dospjelo do Srpske radikalne stranke, a kako je rekao, Šešelj se u pismu žali na izolaciju, jer se obitelji može javljati samo po nadzorom, što on odbija.

Pročitajte više