Sestra Miroslava Škore gostovala na televiziji: Moramo podići konkurentnost Hrvatske

VESNA VUČEMILOVIĆ sestra je Miroslava Škore i jedan od glavnih ekonomskih suradnika u Domovinskom pokretu.

U gostovanju u RTL-u Danas otkrila je zašto se odlučila na ulazak u politiku, ali i komentirala gospodarski program. Vučemilović je nositeljica liste u IV. izbornoj jedinici.

"Možda je on mene malo više nagovarao"

"Razgovaramo, razmjenjujemo mišljenja, odrasle smo osobe i na kraju svaki donosi svoje odluke. Ponekad on mene možda malo nagovara, ponekad ja njega.

Možda na početku, prošle godine u šestom mjesecu kad je kretao u tu političku priču, možda je on mene malo više nagovarao da se priključim i da mu pomognem, mada je ta pomoć bila u okvirima mojih znanja, iskustava i kompetencija, a nakon onog rezultata mislim da je bilo evidentno da mora nastaviti dalje jer je ljudima pružio nadu i nije ih nikako mogao ostaviti", odgovorila je Vučemilović na pitanje tko je koga nagovorio na bavljenje politikom.

"Moramo podići konkurentnost Hrvatske"

"Slavonija je trenutno u jednom vrlo zahtjevnom gospodarskom stanju, osnovni problem je iseljavanje, i to cijelih obitelji.

Demografske mjere su kompleksno pitanje, naš program ima nekih sedam područja i svih tih sedam ima cilj podići konkurentnost Hrvatske koja je trenutno na 62. mjestu, dok je na primjer Estonija 27.

Cilj je osigurati jedan stabilan, održiv razvoj i zaustaviti negativne demografske trendove", rekla je.

"Vjerujem da možemo biti u vladi"

"Ja vjerujem da možemo sastavljati ladu, nije isključeno da ćemo biti samo manji koalicijski partner. Informacije koje dobivamo s terena daju nam pravo očekivati dobre rezultate", komentirala je Vučemilović što bi se moglo događati nakon izbora.

"Ja sam jedan od 14 kandidata, građani će 5. srpnja izaći na izbore i reći svoje. Ja ću možda ući, možda i neću, prvo mjesto na listi mi ne garantira ništa. Ali s druge strane moram reći da držim kako biti saborski zastupnik je najprije čast, a onda i odgovornost prema biračima koji su ukazali povjerenje. I ja na taj način pristupam toj kandidaturi", kazala je.

Pročitajte više