Sestra na snimci prepoznala nestalog hrvatskog vozača u Iraku

ŠTO SE dogodilo s hrvatskim vozačem u Iraku Daliborom Burazovićem još uvijek nije poznato. Zna se samo da je njegov kamion, bijela Scania zagrebačkih tablica, izrešetana tijekom napada na konvoj.

Sestra Dalibora Burazovića, Daliborka Šoljić na snimkama je prepoznala Daliborov kamion, i njega kako ranjen leži u kamionu. Što se dalje dogodilo s njim nejasno je. Na televizijskim snimkama navodno se vidi kako Dalibor ima prostrijelne rane na leđima, te kako se kamionu približava vozilo Hitne pomoći.

"Ne znam čije su to snimke, ali vidim da je to moj brat, i da je ranjen. Sve se vidi, Ne znam, još uvijek se nadam. Detaljno pregledavamo sve snimke s HTV-a" – rekla je za Jutarnji Daliborka Šoljić dodajući kako ne zna što da misli o svemu.
"Ovo je naš Dalibor. Leži pogođen na volanu. Ne znamo je li mrtav ili ranjen", rekao je za Novi list šogor nestalog Dalibora gledajući snimku iz Iraka.
Kako piše Jutarnji list u mrtvačnici u Mosulu nalaze se tri tijela poginulih vozača, no je li jedan od njih Dalibor Burazović nije poznato. Jedan Arapin, čovjek kojem hrvatski vozači vjeruju, prije nekoliko je dana bio u mrtvačnici, no kako u odjeći poginulih nije bilo dokumenata nije mogao utvrditi je li tamo i nestali Burazović. Isti Arapin jučer je drugi put otišao u mrtvačnicu s fotografijom 30-godišnjeg Dalibora otkud se trebao vratiti tek danas ujutro, pa se konkretnije informacije o nestalom vozaču očekuju tijekom dana.

Prema nekim informacijama, Dalibor Burazović mogao bi biti živ, ali ranjen i moguće je da leži u nekoj od mosulskih bolnica. Naime, to je prije nekoliko dana rekao jedan hrvatski vozač u Iraku, a jučer je to za Jutarnji potvrdila jedna Amerikanka koja se u Iraku bavi pronalaskom nestalih osoba.

Pročitajte više