Šetić: Nedemokratske i necivilizirane izjave Damira Kajina

SABORSKI zastupnik HDZ-a Nevio Šetić na današnjoj je konferenciji za novinare u Buzetu, reagirajući na, kako je rekao, "tvrde, krute i nedemokratske izjave" saborskog zastupnika Damira Kajina koji je kazao kako je na vlast u Hrvatskoj došla ultradesnica, ustvrdio da su takve tvrdnje krajnje necivilizirane i nedemokratske te kako ne pridonose razvoju dobrih odnosa u Istarskoj županiji.

"Istarski demokratski sabor i ovaj put griješi jer ignorira demokratsko pravo i odgovor hrvatskih birača i građana izraženim na upravo provedenim parlamentarnim izborima", kazao je Nevio Šetić. Dodao je kako neki političari teško prihvaćaju odlazak u oporbu i griješe jer, kako je rekao "nemaju pravo samo na istinu kakvu oni vide".

"IDS poput drugih sebe ne može vidjeti u oporbi, nego isključivo na vlasti, što je strašno", istaknuo je Šetić, dometnuvši kako IDS u nedostatku argumenata i vlastita kvalitetna programa ponovno iz "naftalina" izvlači sukob s političkim Zagrebom. Upravo će zato, dodao je, istarski HDZ, svjestan odgovornosti, "odlučno suzbijati umjetne sukobe između Istre i Zagreba. "Aktualiziranjem takva sukoba IDS plaši Istrane, nanoseći im neprocjenjivu štetu jer Istri i Zagrebu ne trebaju nikakvi novi i izmišljeni sukobi", poručio je Šetić.

Istaknuo je kako će nova vlast u Hrvatskoj pod novo svjetlo staviti projekte koje je IDS zacrtao u dogovoru s bivšom koalicijskom Vladom i omogućiti istarskoj javnosti uvid i moguću korist od njih, a, kako je kazao, poglavito u projekte "Brijuni-Rivijera" i gradnju nove bolnice.

Po Šetićevim riječima istarski HDZ će se posebno zauzimati za nastavak gradnje "Istarskog ipsilona", no, dodao je, svi će se projekti dobro razmotriti kako bi se ocijenilo koja je njihova vrijednost za budućnost Istarske županije.

(Hina) dspo dd

Pročitajte više