SFOR u Hercegovini zaplijenio oružje iz tajnog skladišta

POSTROJBE Stabilizacijskih snaga su u naselju Duzi kod Trebinja pronašli tajno skladište oružja u kojem su zaplijenili deset raketnih bacača, 39 tromblona i ručnih bombi, dvije puške, dvije kutije streljiva i jednu kutiju eksploziva, priopćila je u utorak SFOR-ova Višenacionalna divizija za jugoistočni sektor čije je Zapovjedništvo u Mostaru.

To je najveća zaplijena oružja u jugoistočnom dijelu BiH nakon što je u svibnju ove godine SFOR u istočnom Mostaru zaplijenio devet tisuća minobacačkih projektila i tri tone eksploziva.

Skladište oružja u naselju Duzi kod Trebinja (Republika Srpska), objašnjava se u SFOR-ovu priopćenju, pronađeno je nakon dojave jednog mjesnog stanovnika koji je želio ostati anoniman.

Naglašavajući kako je riječ o ´smrtonosnom´ naoružanju SFOR navodi da lokalna policija i Vojna policija istražuju slučaj radi utvrđivanja porijekla toga oružja.

Vojnici SFOR-ove španjolsko-francuske borbene skupine, koja je i pronašla to naoružanje, neprekidno ophode na području naselja Duzi, stoji u priopćenju.

Pročitajte više