Sharon i dalje kritično, liječnici razmatraju daljnji tijek liječenja

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon koji je i dalje kritično, te u namjerno izazvanoj komi, u nedjelju ujutro ponovo je podvrgnut CT-u mozga, kako bi liječnici odlučili hoće li ga probuditi iz kome ili ne, izvijestili su mediji.

Ron Krumer, glasnogovornik bolnice izjavio je kako je izraelski premijer i dalje kritično.

Prema internet stranici dnevnog lista Haaretz, o tom novom pregledu odluku je donio konzilij liječnika izraelskog premijera na sastanku u bolnici Hadassah u Jeruzalemu gdje se liječi nakon teškog moždanog udara od srijede i tri neurokirurške operacije.

Premijer Ariel Sharon neće biti sposoban vratiti se na svoje funkcije, rekao je jedan od njegovih kirurga čije je riječi u nedjelju prenio Jeruzalem Post na svojoj internet stranici.

"On neće moći dalje biti premijer, ali možda će moći razumjeti i govoriti", rekao je neurokirurg Jose Cohena.

Sharon donirao organe

Izraelski premijer Ariel Sharon potpisao je dokument kojim donira svoje organe nakon smrti, prenosi u nedjelju dnevni list Haaretz na svojoj internet stranici.

Sharon je potpisao taj dokument u svibnju radi promocije doniranja organa i ima kartu donatora Izrael Transplant Centra i udruženja Adi, precizira list.

Te dvije institucije ipak naglašavaju simbolično obilježje te Sharonove geste, koji će u veljači imati 78 godina, jer je moguće iskoristiti samo organe osobe ne starije od 75 godina.

Uz to prema zakonu dvojica Sharonova sina mogu kirurzima zabraniti ispunjenje želje njihovog oca.

Pročitajte više