Šibenik bez gradonačelnika - ostavka M. Arnautovića

ŠIBENSKI gradonačelnik Milan Arnautović (SDP) podnio je ostavku zbog, kako je jutros izvijestio novinare, posljedica nastalih nakon što je vladajuću koaliciju SDP-HSS-HNS napustio treći član HNS.

Ocijenio sam da sadašnja vlast više ne može funkcionirati, jer u Gradskom vijeću ima potporu samo devet vijećnika i nema pravo donositi odluke. HDZ dobro kazao da možemo biti legalni, ali da više nismo legitimni, izjavio je Arnautović.

SDP je ozbiljna stranka i ne želi tako sudjelovati u obnašanju vlasti", kazao je Arnautović. Istaknuo je kako očekuje da se stranke u Gradskom vijeću neće odlučiti za političku kombinatoriku i pokušati sastaviti novu vlast, nego da će Gradsko vijeće biti raspušteno i raspisani izvanredni lokalni izbori.

Naveo je i kako njegova odluka nema veze s odlukom vodstva SDP-a da na izbornim listama za sljedeće parlamentarne izbore ne mogu biti njihovi članovi koji obnašaju dužnosti gradonačelnika ili načelnika.

Vladajuću koaliciju u gradu Šibeniku najprije je lani napustila Nezavisna lista Ivana Medića nakon čega je koalicija izgubila većinu u Gradskom vijeću. U donošenju bitnih odluka do sada su uspijevali osigurati potporu još nekih vijećnika.

Kriza je nastala prošli mjesec kad kandidat HNS-a za dogradonačelnika nije dobio potporu Gradskog vijeća, pa je ta stranka napustila koaliciju.

Pročitajte više