Šibenik: Dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima

U sklopu 8. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava u Šibeniku, dodijeljene su nagrade za najbolje poduzetnike u šest kategorija.

Najboljim u kategoriji malog gospodarskog subjekta proglašena je tvrtka Biognost d.o.o. iz Zagreba, koja se bavi proizvodnjom i veletrgovinom medicinskih proizvoda, dok je najboljom tvrtkom srednje veličine proglašena tvrtka za proizvodnju strojeva i opreme za ljetno i zimsko održavanje prometnica, ulica, vodotokova i nasipa kanala te šumaskih puteva Rasco iz Kalinovca.

Nagradu za najbolju veliku tvrtku dobila je osiječki Werkos, čija je djelatnost inženjering, projektiranje, proizvodnja i distribucija geosintetičkih materijala i proizvoda za opremu cesta.

Najboljim izvoznikom proglašena je tvrtka Elcon Marine iz Kastva, čiji su prihodi u posljednje tri godine porasli 98 posto, a učešće izvoza u ukupnom prihodu iznosi također 98 posto. Zanimljivo je pritom da je oprema spomenute tvrtke ugrađena na najvećem brodu na svijetu "Queen Mary 2".

Nagradu za najbolju poduzetnicu dobila je Đurđica Zagorec, vlasnica i direktorica tvrtke Biovitalis iz Turčina, dok je za najinventivnijeg poduzetnika izabran Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Tvrtka Biovitalis bavi se proizvodnjom dijetetskih proizvoda i prirodne kozmetike, a Tehnix proizvodnjom strojeva i oprema za zaštitu okoliša te gospodarenja otpadom.

Na jučer započetom dvodnevnom 8. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, u Šibeniku, sudjelovalo je više od 650 poduzetnika, koji su istaknuli kako je za daljnji razvoj poduzetništva potrebno ulagati u proizvodnju, nove tehnologije, znanost i obrazovanje. Također su zaključili da se bez novih tehnologija, uvođenja sustava kvalitete i inovacija, ne može govoriti o konkurentnoj proizvodnji i gospodarstvu.

(Hina) xtp ysp

Pročitajte više