Šibenik: Priveden zbog prijetnje da će zapaliti benzinsku crpku

NOĆAS je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku uz kaznenu prijavu priveden Mladen Zoričić, umirovljeni pripadnik Vojne policije koji boluje od PTSPa, a zbog utemeljene sumnje da je jučer popodne na Ininoj benzinskoj postaji prijetio da će ju zapaliti, izvijestila je policija.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je jučer oko 13,30 sati Zoričić (32) došao na benzinsku postaju "INA-Obala", uzeo pištolj za lijevanje goriva, te ušao u prodajni prostor gdje je, držeći upaljač u drugoj ruci, prijetio da će zapaliti benzinsku postaju zbog, kako je rekao, neriješenog stambenog pitanja i male mirovine.

Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici izišli su na mjesto događaja i, zbog sigurnosnih razloga, zatvorili za promet taj dio šibenske obale.

U današnjem priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave navodi se kako je Mladen Zoričić nakon tridesetak minuta predao pištolj za lijevanje goriva i upaljač policijskim službenicima, prijeteći da će nakon izlaska iz zatvora zapaliti benzinsku postaju.

Na temelju sudskog naloga policajci su pretražili kuću koju Zoričić koristi u Šibeniku, gdje im je on dragovoljnu izručio pušku "ČZ" koju legalno posjeduje, kao i 17 komada pripadajućeg streljiva.

Pročitajte više