Šibenik: Zbog prijetnje i iznude uhićen Miljenko-Žaja Krojf

ŠIBENSKOKNINSKA Policijska uprava priopćila je danas da je sinoć u Rogoznici uhitila dvojicu Zagrepčana zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijetnje i iznude na štetu 51-godišnjaka koji ima prebivalište u Splitu, a boravište na području Šibenika.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Miljenku Žaji-Krojfu i njegovu 37-godišnjem pomoćniku koji su privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Šibeniku.

Krojf i njegov pomoćnik, prema dostupnim podacima, iznudom su utjerivali dug od 180 tisuća dolara za neimenovanog muškarca iz Splita. Taj dug je predmet sudskog spora u Splitu. Kako je priopćila policija, u Rogoznici je Zagrepčanin prišao dužniku, te zaprijetio da će ubiti njega i njegovu obitelj ako ne vrati sporni novac.

Šibensko-kninska policija uhitila je iznuđivače u trenutku primopredaje iznuđenog vozila chevroleta blazera.

Na temelju sudskog naloga, policija je odmah pregledala osobni automobil Miljenka Žaje-Krojfa u kojem je pronašla pištolj "Beretu" promjera devet milimetara s 15 komada streljiva i revolver "Colt" 38 sa šest komada streljiva.

Muškarac iz Splita - naručitelj kažnjivog djela prijetnje i iznude je pobjegao, ali ga je policija danas pronašla i uhitila, te će ga privesti u Istražni centar Županijskoga suda u Šibeniku.

Pročitajte više