Šibenski SDP i HSS zajednički na lokalne izbore

SDP i HSS izići će zajedno na iduće lokalne izbore u Šibenskokninskoj županiji, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare tih dviju stranaka u Šibeniku.

Na konferenciji su sudjelovali Ivan Ninić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i član Glavnog odbora stranke, i Zoran Smolić, predsjednik Županijskog odbora HSS-a.

Predizborna suradnja SDP-a i HSS-a na lokalnoj razini na tragu je zaključaka dviju stranačkih središnjica o zajedničkom izlasku na izbore u svim hrvatskim županijama i županijskim središtima, a u Šibensko-kninskoj županiji ta će suradnja biti proširena na sve gradove i općine, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

"Na izborima za lokalnu samoupravu SDP i HSS nastupit će kao jedinstven blok sa zajedničkim projektima i izbornim programima i zajedničkom listom. Otvoreni smo za suradnju sa svim ostalim strankama i blokovima koji podupru naš izborni program, osim s HDZ-om", kazao je Ninić. Dodao je

kako će prije izbora biti provedeno istraživanje koje će pokazati popularnost tih stranaka, pa će o tomu ovisiti i kako će biti sastavljene izborne liste.

Zoran Smolić je izjavio kako izborna suradnja SDP-a i HSS-a nije nikakva novost. "Koalirali smo i u prošloj gradskoj vlasti u Šibeniku, pa vjerujemo da ćemo nakon idućih izbora nastaviti provoditi projekte koje smo osmislili, i koje sadašnja HDZ-ova vlast ne ostvaruje", kazao je.

Čelnici SDP-a i HSS-a naglasili su kako se žele baviti, prije svega, komunalnim pitanjima i uređenjem prostora, a ne na lokalnu razinu prenositi državnu politiku. Ivan Ninić iskoristio je priliku da na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku čestita kolegama SDP-ovcima na izbornoj pobjedi na izborima u Požegi. Čestitao je također Ivi Sanaderu i vrhu HDZ-a na odlučnosti koju su pokazali u rušenju spomenika Francetiću i Budaku, naglasivši kako je HDZ to bio dužan napraviti nakon što je godinama, kako je ustvrdio, "očijukao" s NDH.

(Hina) xžpod yvkn

Pročitajte više