šibenski sdp: poništiti vladinu odluke o koncesiji za remontno brodogradilšte

Gradski ogranak šibenskog SDPa zahtijeva da se poništi Vladina odluka od prošlog četvrtka da koncesiju za luku posebne namjene, kojom se do sada koristilo šibensko Remontno brodogradilište, na 32 godine dodijeli tvrtki "Sidrište", stoji u današnjem priopćenju za javnost SDPa.

Šibenski SDP smatra da natjecanje za tu koncesiju nije pošteno provedeno a da se u odlučivanju nije vrjednovao glas onih kojih se ona najviše tiče, Sindikata radnika Remontnog brodogradilišta i Poglavarstva. Zato zahtijevamo da se "neodgovorni i nestručni ljudi u Vladinim stručnim službama prestanu centralistički ponašati" te da se preispita njihova odgovornost, ističu u SDP-u.

Navode kako su na zahtjev svojih vijećnika u Gradskom vijeću i članova Poglavarstva raspravljali o posljedicama te Vladine odluke.

Poglavarstvo je poduprlo ponudu KIIM STA(R)-a kao perspektivnu za Šibenik. U SDP-u ističu kako nije pošteno da se iz utakmice za koncesiju diskvalificira ta tvrtka zato što nije registrirana jer za to nije kriva. Zahtjev je, stoji u priopćenju, podnesen prije tri mjeseca, a nije riješen zbog sporosti državne uprave.

"Ako je moguće da preporuke tvrtaka Spartaco i Abbato, koje su suosnivači KIIM STAR(A), nadjača tvrtka "Sidrište" koja je osnovana u početku ove godine, ako je moguće da Trgovačkom sudu treba više od tri mjeseca da registrira tvrtku, ako je moguće da se mišljenje sindikata Remonta i Poglavarstva da se zaustavi još jedna socijalna katastrofa u Šibeniku ocijeni smiješnim, vrijeme je da se upitamo koji su to stručnjaci donijeli odluku", kaže se u priopćenju.

Vlada je odluku o dodjeli koncesije donijela prošli tjedan na preporuku Ministarstva pomorstva, prometa i veza, koje je ponudu Sidrišta d.o.o. ocijenilo najpovoljnijom, a ponudu KIIM STA(R)-a, koju je podupro Neovisni sindikat Remonta i šibensko Poglavarstvo, manjkavom i općenitom.

Vladinu odluku neprihvatljivom je ocijenio i Neovisni sindikat, tvrdeći da je KIIM bio spreman preuzeti više od 200 radnika RBSS-a u stečaju, koliko će ih zaposliti "Sidrište", a 210 će dobiti otpremnine.

Pročitajte više