Siemens SK65 osvojio tri nagrade za dizajn

SK65 je prvi mobilni telefon koji podržava e-mail komunikaciju putem BlackBerry sustava. Ovaj vrhunski mobitel iz Siemensa "oborio je s nogu" stručni žiri prestižne IF nagrade za dizajn (IF Design Award) svojim posebnim dizajnom kao i rotirajućem x2type (cross-to-type) tipkovnicom koja omogućava brzi pristup svim informacijama. Tipkovnica ovog mobitela sakrivena je u uređaju, koja zaokretanjem postaje vidljiva te sadrži četiri retka i QWERTY raspored. Njegova vječna elegancija uklopljena u dizajn upravo je razlog koji SK65 čini luksuznim mobitelom za sve poslovne ljude. IF nagrada za dizajn afirmirana je već više od 50 godina kao prestižno priznanje koje nagrađuje neobičan i inovativan dizajn.

Siemens je nagradu za dizajn, u dizajnerskim krugovima poznatu kao “Oscar za dizajn”, primio na ovogodišnjem CeBIT-u u Hanoveru. Uz to, Design Center Nordrhein Westfalen je nagradio dizajn SK65 Reddot nagradom (Reddot Design Award). Ovu renomiranu nagradu međunarodni žiri dodjeljuje najboljim, najinventivnijim proizvodima u kategoriji kvalitetnog i posebnog dizajna.

Veličinu ove nagrade potvrđuje 1,857 prijavljenih radova iz 36 zemalja među kojima je Siemens proglašen najboljim. Kako i mobitel može biti izložbeni primjerak pokazuje Siemens SK65 koji je izložen u Reddot muzeju (Reddot Design Museum) kao dio specijalne četverotjedne izložbe pod nazivom “Design Innovations 2005.”

Osim ovih prestižnih nagrada još u veljači ove godine Siemens SK65 je dobio nagradu na 3GSM Svjetskom kongresu u Cannes-u (Francuska) u kategoriji “Best Mobile Handset”.

Pročitajte više