Silovatelj i ubojica 11-godišnje djevojčice moli za milost

U VELJAČI 2004. godine, Joseph P. Smith oteo je, silovao i zadavio 11-godišnju Carlie Brucia, te je unatoč tako teškom zločinu zatražio od suca da mu poštedi život.

"Ne tražim milost za sebe. Kao što ste mogli i čuti ponekad mi je svejedno hoću li živjeti ili umrijeti. Jedini razlog što vas molim da me poštedite jest briga za moju obitelj" - kazao je ubojica.

"Ne želim da moja djeca pate. Još uvijek mogu pozitivno utjecati na njih. Ako budem osuđen na smrtnu kaznu nikad im više neću moći pogledati u oči." - prenosi CNN riječi čovjeka koji je počinio strašan zločin.

Smith je dodao kako se nada da će njegov život biti primjer drugima kako droga može uništiti život.

"Nikad ne bih očekivao niti vjerovao da mogu počiniti tako stravičan zločin." - kazao je Smith dodajući da je heroin počeo uzimati već s 19 godina, te da je od tog vremena do vremena ubojstva stalno bio na drogama.

"Preuzimam svu odgovornost za zločin. Ali ne znam kako je do njega došlo." - rekao je Smith dodajući kako mu se život preokrenuo kada ga je žena izbacila iz kuće.

Smith je kazao kako je tada samo želio umrijeti, te da si je zato ubrizgao veliku količinu heroina i kokaina želeći se predozirati. U tom trenutku kada je bio nadrogiran ubio je 11-godišnju djevojčicu, te trvdi kako se ničega ne sjeća.

"Sjećam se samo da sam mislio kako radim nešto loše, no nisam se mogao zaustaviti" - kazao je pred sucem dodajući kako žali za svoj čin.

Sudac Andrew Owens 15. ožujka odlučit će hoće li pomilovati ubojicu i silovatelja ili će ga ipak osuditi na smrtnu kaznu.

A.H.

Pročitajte više