Silovatelj u Srbiji širio AIDS

SERIJSKI silovatelj za kojega se sumnja da je zarazio AIDS-om, više od deset svojih žrtava, uhićen je u Beogradu. Policija osnovano sumnja da je silovatelj kojeg su uhitili zarazio najmanje deset djevojaka.

Jedna od žrtava ispričala je kako ju je manijak napao u hodniku zgrade u kojoj živi kada se vraćala s rođendanske zabave. Muškarac ju je napao, brutalno pretukao, a potom opljačkao da bi je na kraju silovao, prenosi Press. Četiri mjeseca nakon silovanja otišla je na testiranje i dobila potvrdu da je pozitivna na virus HIV-a.

Presretao djevojke vikendom koje su se vraćale iz izlaska

Prema informacijama dobivenim iz MUP-a u pitanju je silovatelj koji je uhićen početkom ljeta, a poznat je po tome što je svoje žrtve napadao vikendom u ranim jutarnjim satima. "Radi se o manijaku koji je presretao djevojke u sitne sate, između tri i četiri sata ujutro. On je svoje žrtve prvo premlaćivao, a potom bi ih silovao. Jednoj djevojci polomio je vilicu kada ga je odbila oralno zadovoljiti", kažu iz policije.

Silovatelja je policija pratila nekoliko tjedana te ga je na kraju uhitila u njegovom stanu. Policija još uvijek nije sigurna da je baš ovaj silovatelj namjerno širio virus HIV-a. "Za utvrđivanje sumnji potrebna nam je suradnja žrtava što teško ide zbog trauma koje su te žene doživjele".

Silovatelj koji zna da je zaražen virusom HIV-a i svjesno prenese tu infekciju na drugog odgovarati će i za kazneno djelo silovanja i za kazneno djelo prenošenja virusa HIV-a. Za ovo posljednje je u Srbiji predviđena kazna zatvora od dvije do 12 godina, dok je za silovanje predviđena kazna od dvije do 10 godina. U slučaju da je tijekom prenošenja virusa HIV-a nastupila smrt zaraženog, srpski zakon propisuje zatvor od 5 do 15 godina.

Pročitajte više