Silvana Novak izgubila bitku za život

SILVANA NOVAK, majka čija je bitka s teškom bolešću i požrtvovnost zahvaljujući kojoj je unatoč dijagnozi akutne mijeloične leukemije odlučila na svijet donijeti sinčića Lea potresla Hrvatsku, noćas je u KBC-u Zagreb izgubila bitku za život.

Ionako oslabljenog organizma, preslaba za put u Njemačku gdje su joj trebali transplantirati matične stanice, Silvana se u bolnici navodno zarazila i svinjskom gripom, što je bila kobna kombinacija.

Za tešku bolest tada 35-godišnja Silvana i njen suprug Silvijo doznali su kad je bila u 16. tjednu trudnoće. Liječnički savjet je bio da trudnoću odmah prekine, ali ona je odlučila roditi. Leo danas ima godinu i pol.

Kako bi Silvana mogla otputovati na transplantaciju matičnih stanica iz pupkovine u Hannover, pokrenuta je i humanitarna akcija. Sredstva su prikupljena, Vlada je stavila na raspolaganje svoj zrakoplov kako bi Silvana u Njemačku mogla otputovati istog trenutka kad joj zdravstveno stanje to dopusti. No, naglo joj se pogoršalo te je krajem prošlog tjedna završila na respiratoru. Ubrzo je pala i u komu.

Premijerka uputila brzojav sućuti suprugu Silvane Novak

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputila je brzojav sućuti Silviju Novaku, suprugu preminule Silvane Novak: "Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Vaše voljene supruge, gospođe Silvane. Znam da u ovim teškim i tužnim trenucima za Vas i Vašu obitelj ne postoje riječi utjehe koje bi mogle ublažiti bol gubitka voljene osobe, jer njihov je odlazak nenadoknadiv. Primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u povodu smrti Vaše supruge u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno".

Pročitajte više