Silvano Hrelja zamjenio Jordana na čelu HSU-a

SILVANO HRELJA jedini saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika danas je postao i predsjednikom ove stranke. Njegov prethodnik Vladimir Jordan, kojeg se u stranci drži odgovornim za propast na posljednjim izborima, odustao je na samom početku današnje izborne skupštine kada je dao neopozivu ostavku.

Silvano Hrelja je jedinog protivnika imao u članu Predsjedništva stranke i predsjedniku ogranka vukovarsko-srijemske županije Mihajlu Tomaškoviću. Hrelja je pobijedio sa 169 glasova, dok je Tomašković dobio 154 glasa.

Hrelja je nakon osvojene pobjede izjavio kako će se sada dodatno ojačati pregovaračka pozicija HSU-a u odnosu na Vladu i političke partnere. Novi predsjednik je uvjeren da će smiriti neslogu u stranci te ju ojačati za lokalne izbore i potom za parlamentarne izbore.

Hrelja je bio jedan od onih koji su over srijede u Saboru digli ruku za odgodu primjene ZERP-a na zemlje članice EU, te će sigurno i dalje biti vjeran svom koalicijskom šefu Ivi Sanaderu. S druge strane, za sve ono što je stranka umirovljenika uspjela iskamčiti od Sanadera u proteklom mandatu, držalo se uspjehom Hrelje, te je on logičan Jordanov nasljednik Jordana. No, u ovom mandatu neće moći puno učiniti za umirovljenike sa svojim jednim glasom, osobito sada kada Sanader konstantno ima tri glasa HDSSB-a u rezervi, koji su tako iskorišteni i u pitanju ZERP-a kada HSS nije bio na strani Sanadera.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više