Simonić očekuje da će izbori biti polovicom studenog

POTPREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ante Simonić očekuje da će se parlamentarni izbori održati u studenome, a kako je rekao danas na konferenciji za novinare u Novigradu, misli da je to pravi trenutak za izbore.

Do tada, istaknuo je, treba završiti turističku sezonu, čiji je uspjeh, kako je rekao, od općeg nacionalnog interesa, te dovršiti mnoge strateške projekte, u prvome redu prihvatiti 48 temeljnih zakona za pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji.

"HSS na izbore izlazi samostalno u svim izbornim jedinicama, a svjesni porasta rejtinga stranke, vrlo dobre rezultate očekujemo i u osmoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije", istaknuo je Ante Simonić, koji je predsjednik Izbornog stožera te stranke za tu izbornu jedinicu.

Dodao je kako moto HSS-a u predizbornoj kampanji neće biti napad na suparničke stranke, nego afirmacija načela za koja se ta stranka zauzima, te njezina 100. obljetnica.

Predsjednik istarskoga HSS-a Oliver Gmitrović rekao je novinarima da tradicija te stranke u Istri nije duga, dodajući kako HSS pravim marketingom želi ojačati i na tom području.

(Hina) dspo mć

Pročitajte više