Šimunić došao u USKOK: Ako ja trebam u zatvor, ići ću u zatvor

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

VIJEĆNIK iz Oroslavja Viktor Šimunić, koji je razotkrio moćnog zagorskog HDZ-ovog saborskog zastupnika Žarka Tušeka koji ga je pokušao kupiti, došao je u USKOK.

Šimunić je na poziv USKOK-a došao dati iskaz i predati snimku razgovora u kojem mu Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Prije ulaska u zgradu USKOK-a Šimunić se obratio novinarima. 

"Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam ja pozvan na taj sastanak, donio sam mail kojim sam se pokušao osigurati dan prije i donio sam snimku. Jučer je bio težak dan. Nije problem što je on meni nudio, što se funkcije nude na stolu, nego je problem da se čovjek našao sa mnom", rekao je Šimunić i dodao da bi struka trebala odlučiti o svemu.

"Danas sam pročitao jedan članak gdje su poznati hrvatski odvjetnici rekli svoje. Hajdemo se mi držati svoje struke. Odvjetnici su rekli svoje, USKOK će reći svoje. Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor. Ako se kazneni progon zbog snimanja dogodi, mislim da se to nikad nije dogodilo u RH. Da se i dogodi, koliko god ću se loše osjećati, ja ću mirno spavati, a to je najbitnije", rekao je Šimunić i nastavio:

"Jučer sam prikazao svoje poruke pred kamerama, danas nosim i slike toga. Vidio sam da su neki portali objavili screenshotove koje je vjerojatno poslao gradonačelnik, a to je napravljeno tako da se inscenira da sam ja inicirao sastanak. Nudili su mi da uđem u stranku, da budem njihov kandidat, ali nitko se nije usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega, skupštine, nečega što bi možda bilo i normalno. Ali ne pozicije institucija."

Novinari su ga upitali je li zbog svega dobio i neke prijetnje.

"Dobio sam 200-300 poruka, do jedan u noći sam odgovarao. Od svih poruka je bila samo jedna koja me optužuje da lažem. Dobio sam podršku i hvala svima koji su prepoznali da ovo radim za dobrobit svih nas. HDZ me uopće nije kontaktirao", rekao je.

Pročitajte više