Šimunić objavio što ga je dočekalo: 11 pretplata za mobitele na pet ljudi

Foto: Facebook

VIKTOR ŠIMUNIĆ, novi gradonačelnik Oroslavja, odradio je prvi tjedan na novom poslu.

"Prvi tjedan prolazi iza mene, posla je puno i idemo korak po korak", napisao je na Fejsu.

U podužem statusu objavio je što ga je dočekalo na poslu, odnosno što mu je bivša HDZ-ova vlast ostavila.

"Da vas upoznam s financijskom situacijom u gradu.

Stanje dugovanja na dan 31.05.2021.godine:
• Neplaćeni računi i ostalo: 1.972.526,45kn
• Plaća za svibanj: 105.487,35kn
• Minus na žiro računu: 2.156.012,44kn
• Pozajmica Ministarstva financija: 774.658,39kn
• Leasing: 724.006,77kn
• Dug Državnom proračunu od otkupa stanova: 11.335,12kn
• Nefakturirane narudžbenice (računi koji se očekuju): 324.670,00kn

Dakle dočekao nas je ukupni dug od 6.068.696,52kn, u izračunu nije uračunata otplata kredita za gradski vrtić", piše.

"Veliki izazov je pred nama, ljubazno molim sve vas za strpljenje i razumijevanje. Sve podatke ću javno pokazati, sve će biti transparentno, puno je posla i ne može sve biti riješeno preko noći. Odgovoreno je na sve upite građana, neke stvari smo odmah riješili, neke dogovorili termine početka, izlazimo na teren i rješavamo sve pravovremeno", piše.

11 pretplata za mobitele na četiri zaposlenika i gradonačelnika

Među ostalim, dočekalo ga je 11 pretplata za mobitele. Gradska uprava ima četiri zaposlenika i gradonačelnika.

"Sve što je hitno i neodgodivo rješavat će se odmah, stanje u blagajni je poražavajuće i moramo planski i sukladno mogućnostima rješavati problem jedan za drugim.
Želim uvesti red u svakom segmentu upravljanja našim novcem i na tome radim. Za sad analiziram podatke i odmah rješavam situacije ako je to moguće. Evo samo jedan primjer službenih brojeva i mobitela. Ugovoreno je 11 pretplata, dok gradska uprava ima 4 zaposlenika i gradonačelnika", piše.

"Zanimljivo je da su dosadašnji „vlastodršci“ nakon korupcijskog skandala koji se dogodio 16.01.2021., desetak dana kasnije produljili ugovore na nekoliko brojeva i uzeli mobitele u vrijednosti 30 tisuća kuna. Tražio sam povrat svih mobilnih uređaja i većina ih je vraćena ovaj tjedan. Pretplate i uređaji nas mjesečno koštaju otprilike 4.000kn, kroz mjesec dana taj iznos će biti srezan na 2.800kn, a s vremenom i niže jer nam trenutne ugovorne obveze ne dopuštaju drastičnije mjere.

I da, predsjednik vijeća i dva zamjenika u ovom mandatu neće imati ni službene mobilne uređaje niti službene brojeve", napisao je Šimunić i dodao da će o svemu dalje izvještavati.

Prvo otkrio aferu s HDZ-ovcima, a onda jednog od njih pobijedio na izborima

Podsjetimo, početkom ove godine Šimunić se našao na udaru vlasti nakon što je otkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Šimunić se s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom našao u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja. Gredičak je, kao i Tušek, član HDZ-a.

Na snimci, za koju je Tušek potvrdio da je autentična, čuje se Tušek koji Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva te da tako odnese glasove SDP-u. Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli da bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje. Šimunić je to odbio i sve prijavio DORH-u.

Pročitajte više