HDZ-ovac Piletić: Ne očekujem da ću ostati ministar

Foto: N1

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić komentirao je za N1 formiranje većine HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Jedno od pitanja tiče se i njegove uloge, odnosno hoće li ostati ministar.

“Sasvim sigurno, kao tehnički ministar, do imenovanja nove vlade. To još nije bila tema o kojoj smo raspravljali, s obzirom na to da je glavna tema formiranje većine. Nakon što danas predsjednik Plenković dobije mandat, pristupamo razgovorima oko kadrovske križaljke”, izjavio je Piletić pa otkrio očekuje li ostanak na ministarskoj poziciji:

“Ne očekujem. Radio sam na svim različitim dužnostima, nisam pupčanom vrpcom vezan ni za jednu. Kad se usuglasimo oko strateških ciljeva, dogovorit ćemo se o budućnosti”, rekao je.

"Pozicija manjina neće biti dovedena u pitanje"

Komentirao je i izostavljanje SDSS-a iz parlamentarne većine.

“Imamo već povijest parlamentarnih većina. Sasvim sigurno, računamo na sve zastupnike nacionalnih manjina. Činjenica da SDSS neće biti potpisnik podrške ne znači da neće podržavati politiku ove Vlade. Sasvim sigurno, pozicija manjina neće biti dovedena u pitanje. Naša politika oduvijek je politika uključivosti, svaka druga nema što dobroga donijeti Hrvatima.”

“Neovisno o tome što jedan dio nacionalnih manjina neće biti dio većine, postupci Vlade prema manjinama neće biti dovedeni u pitanje”, smatra Piletić pa nastavlja o tome kako održati kontinuitet politike prema manjinama bez da se određene vrijednosti uruše:

“Ne treba raditi bauk oko toga, predsjednik Plenković jamac je kontinuiteta te politike. Jedna je retorika uoči izbora… Ne treba raditi bauk oko financiranja i položaja manjina, to su Ustavom zagarantirane vrijednosti koje hrvatsko društvo njeguje. To su naši građani, imaju sva prava”, kaže.

"Brana protiv radikalizma"

“Dobili smo većinsko povjerenje naroda i to je jasan signal da HDZ mora ostati za kormilom javnih dobara u Hrvatskoj, a voljom naroda DP je treća stranka po snazi. Željela ih je uz sebe i ljevica

Mi ćemo biti brana borbe protiv radikalizma. Imamo jasne ciljeve i smjer, koje smo predstavili hrvatskoj javnosti i ona je to izabrala kao najbolji politički put”, rekao je Piletić.

Pročitajte više