Sin HDZ-ovca Ivice Kirina je svećenik, prvi put služio misu

Screenshot: YouTube/icv.hr

SIN virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina, fra Antonio Kirin, prvi put je u nedjelju služio mladu misu u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici. Geslo njegove mise bilo je: "Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam, radujte se!". Kako piše icv.hr, nakon roditeljskog blagoslova koji su mu ispred crkve podijelili majka Sanja i otac Ivica, fra Antonio je započeo svetu misu.

Fra Antonio Kirin je stariji sin HDZ-ovca Ivice Kirina, bivšeg ministra unutarnjih poslova. Antonio Kirin zaređen je u listopadu 2021. u crkvi Župe sv. Ivana XXIII. pape u Zagrebu. On je mladu misu predvodio s drugim mladomisnicima i svećenicima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i Virovitičkog dekanata.

Nedavni virovitički gvardijan, fra Rozo Brkić, zahvalio je roditeljima fra Antonija. Rekao je da su oni Antoniju dali najveći dar, a to je vjera, kao i slobodu da izabere put na koji ga je Bog pozvao. 

"U svom svećeničkom zvanju fra Antonio neće možda činiti čuda kao što su ozdravljati bolesne, činiti da drugi levitiraju po crkvi, no bit će čovjek od zajedništva i to Isusov čovjek u svetom zajedništvu, koje je pozvan graditi. U dobru i zlu sa svojim narodom. A to je čudo najveće od svih", rekao je fra Brkić.

Zahvalio Bogu i roditeljima

Kirinov sin je na kraju mise zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovom životnom putu. Prvo je zahvalio Bogu, roditeljima, bratu, cijeloj rodbini i prijateljima, svećenicima, zajednici Frame...

Kaže da su ga oni pripremali za ovaj dan otkako je osjetio poziv u srcu. Zahvalio je i svim župljanima i volonterima, a vjernike je zamolio da ga nikad ne zaborave u molitvama, piše icv.hr.

"Danas sam ovdje zahvaljujući Bogu i svima vama koji ste me podržavali, koji ste vjerovali u mene i koji ste za mene molili. Hvala vam od srca na tome. Preporučujem se u vaše molitve i dalje", rekao je fra Antonio Kirin.

Pročitajte više